Razboiul dintre taberele conturate in jurul lui Marian Vanghelie si Sorin Oprescu ar putea lua o turnura neasteptata prin desemnarea de catre PSD a unui alt candidat pentru Primaria Capitalei.

Presat de partid sa renunte la varianta Vanghelie, Mircea Geoana si-ar fi informat colegii ca se gandeste „la o alta solutie”, dar, „in niciun caz” nu-l va accepta pe Sorin Oprescu, spun surse social-democrate, citate de Gandul.

El a explicat ca, daca partidul l-ar prefera pe Oprescu lui Vanghelie, campania electorala ar fi compromisa, caci primarul de la cinci nu numai ca n-ar sustine candidatura Doctorului, ci chiar ar incerca sa o saboteze cu ajutorul organizatiei pe care o conduce.

Liderii PSD par sa fi adoptat solutia de avarie pentru Primaria Capitalei, astfel incit sa nu fie tirit partidul intr-un razboi intre adeptii lui Vanghelie si adversarii lui Vanghelie. Acestia sustin ideea promovarii unui al treilea candidat, dintre ceilalti doi pesedisti inclusi in sondajele de opinie pe Bucuresti Victor Ponta sau Cristian Diaconescu.

Victor Ponta, desi plasat destul de bine in sondaje, are o problema de relationare cu organizatia PSD Bucuresti, condusa de Vanghelie, si cu seful de campanie al partidului, Miron Mitrea, ceea ce ar face dificila o desemnare a sa drept candidat, informeaza Cotidianul.

Mai multi lideri social-democrati iau in considerare sa-i propuna lui Diaconescu sa intre in cursa pentru Bucuresti si sa scoata astfel partidul din dilema Vanghelie-Oprescu.

vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat pentru EVZ: „Daca acest conflict va continua, avem si solutia Cristian Diaconescu“

Potrivit Adevarul, Mircea Geoana ar putea prinde trei iepuri dintr-un singur foc. L-ar trimite pe Cristian Diaconescu drept candidat la Primaria Capitalei si astfel ar potoli scandalul dintre sustinatorii lui Marian Vanghelie si ai lui Sorin Oprescu. Miscarea l-ar "scapa" de Diaconescu, care este vazut de tot mai multi lideri din teritoriu drept o optiune pentru presedintia PSD. In plus, daca Diaconescu ar pierde alegerile, ar suferi o puternica lovitura de imagine.

Dupa cum relateaza Ziua, Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, a declarat marti la Realitatea TV, ca in sedinta CEX se va discuta doar despre o singura candidatura la Primaria Bucuresti, cea a lui Marian Vanghelie, deoarece acest for se pronunta doar asupra propunerilor inaintate de organizatii.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a explicat ca aceasta este procedura intrucat organizatia propune candidatii, iar CEX ii valideaza, ori Vanghelie este propunerea PSD Bucuresti.

Pe de alta parte, seful de campanie al PSD a adaugat ca la Comitetul Executiv se aproba sau nu candidatura respectiva si ca daca nu se aproba, tot Comitetul Executiv decide ce se face mai departe.

Oprescu a reactionat la spusele lui Mitrea si a atentionat ca partidul nu poate ignora disponibilitatea sa de a candida la Primaria Generala, aratand ca efectele Statutului nu se intind pana la discutiile din CEx.

“Nu se pune problema. Pe amandoi ne baga in discutii”, a declarat senatorul citat de Jurnalul National, adaugand ca a avut discutii cu “oameni” din organizatia Bucuresti, dar si cu membri ai Comitetului Executiv al PSD, de la care a primit “semnale de sustinere, rationale”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.