Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-au certat in sedinta Biroului Permanent de astazi. Cei doi s-au acuzat reciproc de faptul ca nu sunt oameni de stanga, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Potrivit unor participanti la discutie, cel care ar fi inceput discutia in contradictoriu ar fi fost Vanghelie, care i-ar fi reprosat lui Iliescu faptul ca il sprijina pe Sorin Oprescu, pe care l-a caracterizat drept un apropiat al controversatului om de afaceri Costel Bobic, unul dintre afaceristii atacati in ultimele zile de primarul de la cinci. Vanghelie ar mai fi spus ca PSD, cu asemenea oameni, risca sa fie din nou condus din umbra "de interlopi". Totodata, potrivit acelorasi surse, Vanghelie i-ar mai fi reprosat fostului sef de stat ca afirma ca este om de stanga, cand de fapt el il sprijina pe Tariceanu si pe liberali.

Acest repros l-a enervat la culme pe Iliescu, au mai declarat aceleasi surse. Iliescu i-a spus primarului ca are averi prea mari si nejustificate pentru cineva care se revendica de stanga si ca face rau partidului prin "vangheliade" si pomeni electorale. Ion Iliescu l-a mai sfatuit pe Vanghelie sa fie mai ponderat.

"O cearta urata! Asistam uimiti cum discutia degenera. Nimeni nu spunea nimic si ne uitam unii la altii", povesteste un lider PSD despre impresia provocata despre incidentul dintre cei doi.

La un moment dat, Iliescu a dat semne de plictiseala si i-a spus lui Vanghelie ca ar trebui sa discute aceste lucruri intre ei doi, fara a-i obliga si pe ceilalti sa asiste la asa ceva, moment in care si Mircea Geoana a intervenit, schimband subiectul.

BPN al PSD nu a luat luni in discutie candidaturile pentru Primaria Bucuresti, intrucat doar CEX valideaza aceste propuneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.