Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat astazi, inaintea sedintei BPN a PSD unde se discuta candidatura sa la Primaria Bucuresti, ca nu are timp sa astepte sa fie iubit de colegii sai.

"Pe cuvantul meu de onoare daca ma intereseaza cine ma iubeste, iar cine nu intelege ca am 40 de ani si nu pot sa astept momentul potrivit ca sa discut cu ei se inseala", a declarat primarul de la sectorul cinci, potrivit NewsIn.

Vanghelie a fost anuntat saptamana trecuta de Mircea Geoana, drept candidat al PSD pentru Primaria Generala, insa anuntul ca Vanghelie va intra in cursa pentru Bucuresti din partea PSD a agitat din nou spiritele in partid.

Reactiile venite dupa desemnarea lui Vanghelie au creeat perceptia ca decizia a fost luata ca urmare a unei presiuni sau a unor considerente oculte. Vicepresedintele Victor Ponta a vorbit despre o "fortare", presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a sugerat existenta unor considerente pe care nu le-ar sti toata lumea, iar presedintele de onoare, Ion Iliescu, s-a plans ca nu a fost consultat.

Toti cei trei, alaturi de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, au amintit la unison ca se decisese trimiterea in cursa pentru Primarie a celui mai bine cotat pesedist, Sorin Oprescu, sugerand totodata ca Geoana a ales sa treaca inca o data peste opinia generala.

Pe aceste considerente, tabara pro-Oprescu va incerca cel putin reevaluarea candidaturii lui Vanghelie, argumentele fiind ca o asemenea decizie tine de competenta inaltelor foruri de partid si ca alegerea candidatului la Capitala va influenta toata desfasurarea campaniei pentru locale.

Vanghelie nu se bucura de sprijn nici din partea altor vicepresedinti precum Ilie Sarbu, Ioan Rus, Vasile Dancu, Cristian Diaconescu, a sefului de la tineret, Nicu Banicioiu. Cu mici exceptii, aproape toti acestia au avut ciocniri cu liderul PSD Bucuresti, care si-a promovat intens mesajul ca nu se teme sa critice pe nimeni.

De partea lui Vanghelie se afla Mircea Geoana, seful de campanie Miron Mitrea (cel care l-a adus pe edilul de la cinci in politica si apoi in PSD) sau vicepresedintele pe regiunea Bucuresti, Rodica Nassar.

Geoana, care s-a lasat convins de argumentul sustinerii organizatiei, a profitat de prilejul lansarii lui Vanghelie fie pentru a le aminti colegilor ca l-au parasit cand a candidat fara sanse impotriva lui Traian Basescu, fie pentru a-si arata vechea animozitate fata de Oprescu, mai vechiul sau candidat la sefia partidului si protejatul celor care ii pun mereu in dificultate pozitia din partid, Iliescu si Nastase. In acest sens, Geoana l-a prevenit pe senator ca o eventuala candidatura a sa ca independent ar duce la "canibalizarea" electoratului PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.