Taranistii nu s-au inteles cu liberalii si vor merge cu propriul candidat la Bucuresti, unul sustinut si de partidul lui Gigi Becali.

Taranistii s-au razgindit. Nu o data, nu de doua, ci de trei ori. Daca in urma cu mai bine de o saptamina anuntau ca nu-si vor desemna un candidat propriu la Primaria Capitalei, astazi, PNTCD va semna un protocol de colaborare cu PNG, partidul lui Gigi Becali, pentru sustinerea taranistului Aurelian Pavelescu in cursa pentru fotoliul de primar general al Bucurestiului. Asta inseamna ca o a doua teorie data ca sigura de presedintele PNTCD, Marian Milut – aceea a sustinerii candidatului PNL, adica pe Ludovic Orban, la Bucuresti –, a cazut.

Surse din PNL au pus esecul negocierilor dintre liberali si taranisti pe seama faptului ca acestia nu s-ar fi inteles pe tema numarului de consilieri pe care fiecare partid ar fi urmat sa-l aiba pe lista pentru Consiliul General.

Anuntul candidaturii lui Pavelescu nu a venit din partea taranistilor, ci, surprinzator, din partea lui Becali. Acesta a declarat simbata, la Realitatea TV, ca cele doua partide vor semna un protocol pentru formarea unei aliante la nivel de Capitala. „La Bucuresti va fi o alianta PNG-PNTCD, va fi Aurelian Pavelescu candidat“, a afirmat patronul Stelei. Gigi Becali a confirmat ieri pentru Cotidianul varianta sustinerii lui Pavelescu. „Avem aceeasi doctrina, in plus, eu cred foarte mult in Pavelescu“, ne-a declarat patronul Stelei. De altfel, prin sustinerea lui Pavelescu, Becali a scapat de propria candidatura la Bucuresti, una pe care nu o dorea, dar pe care o parte a membrilor PNG o cereau cu insistenta.

Pe linga cele doua schimbari de pozitii referitoare la Primaria Capitalei, taranistii par sa se fi razgindit si in privinta patronului Stelei, celui caruia in urma cu doi ani ii trinteau usa in nas. In 2006, Becali l-a sprijinit de fostul premier Victor Ciorbea, s-a oferit sa preia PNTCD, dar a fost refuzat in termeni duri de presedintele de atunci, Gheorghe Ciuhandu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.