Presedintele Partidului Democrat Liberal, filiala Constanta, Stelian Dutu, l-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ca face campanie electorala pentru Partidul Social Democrat.

"Daca pana acum Nastase si Mitrea erau pe o pozitie pasiva in judetul Constanta, un alt protagonist care nu era in lumea politica, dar controla lumea politica pesedista, a fost intr-o stare adormita, pasiva. Iata ca s-a reactivat. Este vorba de Arhiepiscopul Tomisului", a declarat deputatul.

Dutu a prezentat ca dovezi in acest sens unele incercari mai vechi ale lui Teodosie de a mobiliza membrii de partid social-democrati. Acesta a precizat ca, in urma cu aproape un an, intr-o pauza a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, Teodosie s-a adresat unui senator, despre care nu stia ca nu mai este membru PSD, cu urmatorul indemn: "Domnule senator, fiti gata, ca a sosit momentul, trebuie sa ne adunam, sa strangem randurile si sa ii aducem pe toti acasa".

Stelian Dutu a mai reclamat faptul ca arhiepiscopul a inceput o campanie locala de racolare a primarilor si agentilor economici. De cateva zile, a precizat presedintele PD-L, ii cheama la el pentru a le transmite mesaje electorale. "Avem dovezi cu aceste lucruri de care se ocupa arhiepiscopul", a mai spus Dutu. "Probabil ca o sa spuna ca nu e adevarat, dar avem declaratiile oamenilor", a conchis Dutu.