Vestea inscrierii in PD-L a fostului deputat PLD Mona Musca a starnit o serie de reactii negative in randul liderilor partidului.

Revenirea fostului deputat Mona Musca in politica ar putea arunca in aer mariajul si asa destul de fragil dintre oamenii lui Boc si cei ai lui Stolojan. In vreme ce fostii liberal-democrati incearca de zor sa o convinga pe Musca sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar sub sigla PD-L, subalternii lui Boc nici nu vor sa auda de asa ceva, declar?nd ferm ca se opun intrarii in partid a unui fost colaborator al Securitatii.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat ieri pentru Gardianul ca a avut mai multe discutii de tatonare cu fosta sa colega liberala Mona Musca pentru a o convinge sa profite de introducerea votului uninominal si sa-si incerce din nou sansele in politica, incercand sa candideze pentru un mandat de senator la Prahova.

„Nu a fost o discutie oficiala, la nivel de partid... Eu am fost cel care a discutat cu dna Musca, rugand-o sa-si reevalueze pozitia si sa revina in politica. Mona Musca nu a luat deocamdata nici o decizie, a spus doar ca mai reflecteaza...“, a aratat Stoica, precizand ca va mai avea astfel de tatonari cu fostul deputat si in perioada urmatoare.

Fostul presedinte liberal a recunoscut ca revenirea Monei Musca si eventuala intrare in PD-L nu a fost discutata in partidul lui Boc si ca e posibil sa se manifeste unele tensiuni. «Unii vor vota pentru, altii vor fi contra, dar pentru a se supune la vot aceasta chestiune, e nevoie ca mai intai Mona Musca sa ia o decizie», a explicat Stoica.

Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzaverde a spus sambata ca nu ar fi de acord cu o eventuala revenire a acesteia la alegerile parlamentare pentru un post de senator, referindu-se la calitatea ei de informator al Securitatii.

„Daca acest lucru este real, asa cum a aparut in presa, eu sunt impotriva acestei intoarceri a Monei Musca in partid, pentru ca a fost colaborator al Securitatii si pentru ca a avut neinspiratia, cred eu, sa si spuna ca nu a fost colaborator“, a motivat Frunzaverde, potrivit EVZ.

El a mai spus ca la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat despre acest lucru, dar ca personal a intrebat-o totusi pe Roberta Anastase, liderul PD-L Prahova, de posibila candidatura a Monei Musca pentru un mandat parlamentar in acest judet. «Roberta mi-a spus ca nici ea nu e de acord ca Mona Musca sa vina la organizatia Prahova», a tinut sa precizeze liderul democrat-liberal.

Fost deputat PNL si apoi PLD, Mona Musca a recunoscut in august 2006 ca a semnat un angajament cu Securitatea sub numele de cod "Dana", relateaza Curentul.

Potrivit Jurnalul National, ea a demisionat la 7 martie 2007 din Parlament, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia la decizia CNSAS conform careia a facut politie politica. O data cu demisia din Camera Deputatilor, Musca s-a retras si din viata politica si din cea publica. Ea a ramas izolata mai bine de un an.

In urma cu o saptamana insa au aparut in presa speculatii conform carora Mona Musca are de gand sa se intoarca in politica si sa-si anunte candidatura la Senat in colegiul uninominal Prahova.

Prim-vicepresedintele si vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan respectiv, Gabriel Sandu, au anuntat ca partidul o va sustine daca va dori sa candideze. Ulterior insa Mona Musca a transmis ca nu a declarat niciodata nimanui ca s-ar intoarce in politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.