Scandal la varful PD-L. Deputatul Cezar Preda nu renunta la demisia sa din fruntea filialei Buzau, dupa ce conducerea acesteia a decis sa sprijine «un baron local» pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean.

Preda considera votul colegilor sai ca pe «un afront personal» si nu exclude posibilitatea ca ultimele sale conflicte cu secretarul general Vasile Blaga sa fi creat «anumite stari» in organizatia Buzau, care au condus la actuala situatie. De cealalta parte, Vasile Blaga ii cere lui Preda sa revina asupra demisiei, amintindu-i ca oricum ultimul cuvant in stabilirea candidatilor il are conducerea centrala a partidului, si nu organizatiile judetene.

„Eu nu apelez la Biroul Permanent National. Imi rezolv singur problemele aici, in judet, si nu ma intereseaza interventiile de la centru“, a declarat nervos, ieri, pentru „Gardianul“, deputatul Cezar Preda. El a precizat ca ar putea renunta la demisia anuntata joi seara, doar daca la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean de astazi nu i se va acorda un vot de incredere lui Victor Mocanu. „Eu nu merg la brat cu baronii lo
cali, ci vreau oameni noi... Daca organizatia judeteana ii valideaza sambata (azi-n.r.) candidatura si eu nu reusesc sa-mi impun punctul de vedere, atunci eu raman cu demisia, plec...“, a atentionat Preda, considerand ca un vot pentru Mocanu ar echivala cu un vot impotriva sa.

Deputatul a recunoscut ca a avut in ultimul timp unele dispute cu secretarul general al PD-L Vasile Blaga, care i-ar fi putut subrezi autoritatea la nivel judetean. „E posibil ca aceste conflicte sa fi putut crea anumite stari in organizatie“.

Secretarul general al PD-L Vasile Blaga nu a primit la sediul partidului, pana ieri, nici o demisie din partea lui Preda. „I-am vazut doar declaratia la televizor, sper ca dl Preda sa revina asupra demisiei si sa nu cada prada unui gest emotional. Pana la urma, el conduce o organizatie care a avut rezultate foarte bune in ultimii ani. Nu trebuie sa priveasca un vot ca pe un afront personal si nici nu trebuie sa uite ca toti candidatii la presedintia consiliilor judetene si la primarii vor fi aprobati de Biroul Permanent National“, a declarat Blaga pentru „Gardianul“, facand apel la colegul sau sa treaca peste orice fel de orgolii indiferent de unde provin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.