"Am discutat multe, dar nu am prea ajuns la o concluzie in evaluarea pe care am facut-o si unii, si altii", a comentat Tariceanu. Liderul PNL a refuzat insa sa ofere orice detalii legate de negocierile cu PSD, informeaza NewsIn.

Liderii PSD si PNL, reuniti ieri seara intr-o intalnire informala intr-o vila de protocol, nu au ajuns la o intelegere, deocamdata sansele unei colaborari preelectorale fiind minime, dupa cum sustin surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, liberalii i-ar fi anuntat pe pesedisti ca doresc sa mearga singuri la locale pentru ca o colaborare cu pesedistii le-ar aduce mai degraba dezavantaje. Cei de la PNL le-ar fi spus social-democratilor ca PSD va castiga aproape toate consiliile judetene si i-au intrebat la ce le-ar folosi lor ca in turul doi sa-i ajute sa obtina si majoritatea primariilor.

La intalnirea dintre conducerile celor doua partide au participat din partea PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Titus Corlatean, Constantin Nita, in timp ce PNL ar fi fost reprezentat de Calin Popescu Tariceanu, Dan Motreanu.

Surse PSD sustineau inainte de a se vedea cu liberalii ca aceasta ar fi ultima intalnire si ca liderii partidului asteapta un raspuns transant din partea liberalilor.

La reuniunile precedente, PSD a cerut pact de neagresiune la alegerile locale, sustinerea candidatilor in turul al doilea, la primarii si Consilii Judetene, precum si incheierea unei intelegeri pentru o guvernare comuna dupa viitoarele alegeri generale. In replica, liberalii au fost de acord doar cu incheierea de intelegeri punctuale, la nivelul organizatiilor, in vederea alegerilor locale.