Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, este "socat" de intentia ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, de a trece in subordinea Guvernului, alaturi de reteaua de metrou, si Administratia Strazilor, sistemul de semaforizare si RATB-ul, invocand un joc politic.

Orban a anuntat joia trecuta infiintarea Autoritatatii Metropolitane de Transport, institutie sub "palaria" careia va functiona intreg transportul public din Capitala.

Revoltat, Videanu spune ca o asemenea institutie ar bloca si mai mult Bucurestiul.

"M-am ferit sa comentez declaratiile ministrului Transporturilor si sunt socat de propunerea sa pentru infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport. Cand Orban era viceprimar al Capitalei, dorea ca metroul sa treaca la municipalitate. Acum, el vrea sa constituie Autoritatea Metropolitana, care sa contina reteaua de metrou, RATB, Administratia Strazilor si sistemul de semaforizare, toate in subordinea Guvernului. Toate aceste servicii publice sunt de interes local. Poate dl Orban vrea sa distruga, sa blocheze orasul, asa cum se intampla acum cu metroul", a declarat primarul general al Capitalei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.