Curtea de Apel București a decis ieri, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, înființarea PD-L, respingând toate contestațiile depuse la înregistrarea partidului. Valeriu Stoica declară, victorios, că acum PD-L poate să participe la toate competițiile electorale. Petre Roman vede, în schimb, oportunitatea de a recupera în justiție numele de PD, pe care vrea să-l folosească în alegeri pentru propriul partid.

Actualul lider al Forței Democrate și fost președinte al democraților, Petre Roman susține că nu mai există niciun impediment pentru adoptarea acestui brand politic. Mai mult, el speră că formațiunea sa va participa la alegerile parlamentare sub acest nume.

"Titulatura de PD este liberă acum și noi suntem pregătiți pentru a o recupera", ne-a declarat Roman. Fostul lider democrat are de gând ca într-un interval de timp foarte scurt să depună o întâmpinare în justiție pentru a obține această denumire. "Am operat deja, prin ultimele două congrese ale Forței Democrate, modificările necesare la nivelul statutului, programului și doctrinei în așa fel încât să adoptăm toate aspectele ce țin de ceea ce a fost și vrem să fie Partidul Democrat", a adăugat Roman.