Curtea de Apel Bucureti a decis ieri, prin hotrâre definitiv i irevocabil, înfiinarea PD-L, respingând toate contestaiile depuse la înregistrarea partidului. Valeriu Stoica declar, victorios, c acum PD-L poate s participe la toate competiiile electorale. Petre Roman vede, în schimb, oportunitatea de a recupera în justiie numele de PD, pe care vrea s-l foloseasc în alegeri pentru propriul partid.

Actualul lider al Forei Democrate i fost preedinte al democrailor, Petre Roman susine c nu mai exist niciun impediment pentru adoptarea acestui brand politic. Mai mult, el sper c formaiunea sa va participa la alegerile parlamentare sub acest nume.

"Titulatura de PD este liber acum i noi suntem pregtii pentru a o recupera", ne-a declarat Roman. Fostul lider democrat are de gând ca într-un interval de timp foarte scurt s depun o întâmpinare în justiie pentru a obine aceast denumire. "Am operat deja, prin ultimele dou congrese ale Forei Democrate, modificrile necesare la nivelul statutului, programului i doctrinei în aa fel încât s adoptm toate aspectele ce in de ceea ce a fost i vrem s fie Partidul Democrat", a adugat Roman.