Radu Berceanu sustine ca Mircea Geoana, in timpul mandatului sau de ambasador in SUA, l-a implorat sa intervina la Adrian Severin pentru a fi mentinut in functie.

Potrivit Ziua, Radu Berceanu a declarat ieri, cum ca in perioada in care era ministru al Industriilor, in guvernarea CDR, Mircea Geoana se milogea sa fie mentinut in fotoliul de ambasador in Statele Unite, unde fusese instalat de presedintele Ion Iliescu.

"In perioada in care am fost ministru la Industrii, ambasadorul din Statele Unite al Romaniei imi dadea, intr-o perioada, si cinci telefoane pe zi, rugandu-ma, cu cerul si pamantul, sa intervin la Adrian Severin, care era ministru de Externe, sa nu-l schimbe din functia de ambasador. Numele lui era, si este in continuare, Mircea Geoana. Deci, daca cineva crede ca poate sa lanseze chestii de orice tip si sa ramana fara replica se inseala", a declarat ieri, liderul democrat-liberal Radu Berceanu intr-o conferinta de presa sustinuta la Craiova.

Berceanu a povestit ca Geoana insista ca are doi copii la scoala si ar fi fost riscant sa le intrerupa studiile. „Am avut surpriza sa constat ca unul dintre copii avea 2 ani, iar celalalt avea cred ca vreo 5 ani“, a mai spus Berceanu, citat de EVZ.

Radu Berceanu l-a mai acuzat pe Mircea Geoana, ca in declaratia de avere pe care a depus-o la Senat nu a trecut o casa, relateaza Curentul.

"Daca el (Geoana, n.r.) se uita la mine pe declaratie si vede ca pe firma mea am o casa la Snagov, atunci ma uit si eu pe declaratia lui si vad ca nu are trecuta o casa la care eu personal am fost la un chef. Stiu si cui ii e inchiriata".

Berceanu a adaugat ca stie si "cine plateste" elicopterul cu care Geoana se deplaseaza in teritoriu, insa a refuzat sa faca mai multe precizari in acest sens.

Emil Constantinescu declara, in urma cu cativa ani, ca pastra scrisoarea de felicitari primita de la Mircea Geoana, cel care, in 1996, ca ambasador la Washington trimis de regimul Ion Iliescu, se declara fericit ca prin victoria CDR in alegeri se scapase "de stafiile trecutului comunist".

Scrisoarea nu a fost publicata niciodata, insa Emil Constantinescu a admis, ca in depesa Mircea Geoana se bucura de succesul Conventiei si, implicit, de faptul ca Ion Iliescu pierduse alegerile prezidentiale.

Constantinescu a mentionat doar: "Nu cred ca ma pot cobori la a dezvalui pentru ca l-as pune intr-o situatie jenanta. Era un fel de elogiu la adresa mea si n-are rost".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.