Consiliului Consultativ al MAE, format din ministrul Afacerilor externe, fostii presedinti si fostii ministri ai Afacerilor externe ai Romaniei dupa 1990, s-a reunit pentru a discuta pe teme de actualitate ale politicii externe romanesti.
Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Nastase, Andrei Plesu, Petre Roman si Sergiu Celac au participat, miercuri, la un consiliu consultativ, pentru a discuta pe teme ale politicii externe, la invitatia ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu.

La preluarea mandatului sau in fruntea diplomatiei Romaniei, in aprilie 2007, ministrul Cioroianu anunta ca are de gand sa organizeze un consiliu consultativ din care sa faca parte fostii presedinti si ministri de Externe ai Romaniei si isi propunea ca acest gen de intalniri sa intre in cultura institutionala a ministerului. Printre absentii reuniunii s-au numarat presedintele PSD, Mircea Geoana, si presedintele Serviciului de Informatii Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ambii fosti ministri de Externe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.