Pentru ca n viitorul Parlament sa nu intre doar oameni cu bani sau manelisti, pesedistii se gndesc sa faca o lege care sa acorde sanse egale tuturor candidatilor care vor fi supusi votului uninominal.

Senatorul PSD Alexandru Atanasiu a declarat pentru „Gardianul“ ca partidul sau a trasat deja o lege care prevede subventionarea partiala a candidatilor la alegerile locale si parlamentare.

Potrivit lui Atanasiu, principalul initiator al legii este Aristide Roibu, dar va fi însusita si de alti senatori PSD. Initiativa legislativa prevede ca fiecare candidat pentru un mandat de senator sau deputat sa primeasca de la bugetul de stat o subventie de circa 50 de salarii medii pe economie, ceea ce ar însemna vreo 6.000-7.000 de euro.

De aceste subventii vor beneficia candidatii propusi de partide pe fiecare colegiu uninominal, dar si candidatii independenti (în masura în care reusesc sa strânga 100.000 de semnaturi).

Daca nu reusesc sa intre în Parlament, candidatii vor fi obligati prin lege sa returneze subventia primita de la stat. În cazul în care se aleg cu un mandat parlamentar, ei vor trebui sa prezinte documente justificative despre modul în care au folosit banii, iar Fiscul va face verificarile de rigoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.