Presedintele Partidului Social Democrat(PSD), Mircea Geoana, a declarat, marti, la Craiova, ca dupa alegerile locale in Romania vor fi doua mari partide - PSD si PD-L - si alte doua partide mici care vor mai rezista printre acestea, insa in acest moment nu se pune problema unei preferinte electorale a PSD in turul al doilea al alegerilor locale.
Potrivit lui Geoana, dupa alegerile din 1 iunie, se va sti clar cate consilii judetene a castigat PSD, cate a castigat PD-L, iar, in ceea ce priveste PNL, va fi mare minune daca liberalii vor lua trei consilii judetene.

"Am impresia ca in acest moment unii politicieni de la Bucuresti, poate si premierul Tariceanu, poate si altii, inca nu au tras toate concluziile din aceasta modificare epocala a sistemului electoral romanesc, al carui principal artizan si principal realizator este PSD. De aceea, cand unii vorbesc de aliante si de majoritati dupa locale, nu isi dau seama ca s-a schimbat in mod radical harta electorala a Romaniei. Vor exista doua partide mari: unul de stanga, centru stanga, care va fi PSD, si unul de dreapta sau ce mai sunt ei, pe partea PD-L. Din punctul de vedere al realitatii de dupa locale, vom avea doua mari conglomerate si unul, doua partide care vor mai rezista printre cele doua mari pietre de antrenare a principalelor voturi din Romania. Iar discutia despre majoritati se refera probabil la turul doi pentru primari sau pentru consiliile judetene", a spus Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.