Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat, luni, ca partidul sau a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala (CC) pentru toate proiectele de lege legate de lupta impotriva coruptiei care incalca legea fundamentala a tarii.

"Vom sesiza CC pe toate proiectele de lege care vizeaza afectarea independentei justitiei si lupta anticoruptie", a spus, vehement, Boc, citat de Ziua.

potrivit Curentul, Boc a spus ca PD-L nu este de acord cu modificarea legii raspunderii ministeriale "astfel incat ministrii sa fie situati deasupra legii si sa nu poata fi anchetati penal daca au si calitatea de parlamentari decat dupa avizul Camerei din care fac parte" si nici cu proiectul de modificare a legii averilor "prin care practic se diminueaza forta acestei legi si modul de exercitare transparenta a controlului averilor demnitarilor".

In privinta taxei auto, Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele partidului, a declarat ca "Guvernul Tariceanu continua sa mentina in aplicare o lege ilegala la nivelul UE".

Prin mentinerea taxei auto, prim-ministrul "va pune cetatenii romanii in situatia de a apela individual la justitie pentru a-si recupera banii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.