Una dintre conditiile ultimative impuse de PSD liberalilor pentru formarea unei aliante postelectorale a fost indeplinita. Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca PNL are liber la aliante in teritoriu cu PSD.

Semnalul a fost dat: PNL poate incheia aliante in teritoriu cu PSD. Anuntul a fost facut ieri de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, care, la finalul sedintei conducerii partidului, a spus ca organizatiile judetene liberale din teritoriu pot face aliante in turul doi cu toate formatiunile, inclusiv cu PSD.

„In momentul in care am constatat ca Partidul Democrat, zis si Liberal, si-a scos din statut interdictia pe care si-o impusese de a face vreo alianta politica cu PSD, nu inteleg care ar fi considerentul de ordin moral pentru care PNL nu ar putea sa faca aliante. In principiu, organizatiile noastre au libertatea sa decida in plan local care sint aliantele cele mai bune, in asa fel incit administratia sa functioneze si sa poata servi obiectivele cetatenilor. Nu cred ca aceasta e cea mai importanta problema: cu cine se vor alia. Vor trebui sa faca o majoritate peste tot, fie ca este vorba de Parlament sau de Consiliile Locale, in orice tara din Europa se fac majoritati“, a declarat ieri Tariceanu, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca vor fi continuate negocierile cu PC, in conditiile semnarii de catre acestia a unui pact de colaborare parlamentara cu PSD, liderul PNL a precizat ca discutiile cu conservatorii ar putea continua in vederea unei colaborari la alegerile parlamentare din toamna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.