Traian Basescu a semnat, ieri, Decretul de promulgare a Legii pentru respingerea ordonantei Rafo si Carom, informeaza un comunicat al Presedintiei.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat astazi (ieri - n.r.), 13 aprilie a.c., Decretul de promulgare a Legii pentru respingerea OUG nr. 101/2004 privind preluarea de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a unor creante fiscale asupra societatilor comerciale Rafo SA Onesti si Carom SA Onesti", precizeaza comunicatul.
"Nu este intentia nimanui de a inchide societatea daca aceasta este viabila. In masura in care Guvernul va putea face ceva pentru salvarea societatii si pastrarea locurilor de munca, o vom face. Nu avem nici un interes ca aceste locuri de munca sa se piarda", declara, in luna februarie, Calin Popescu Tariceanu.

Un act normativ cu probleme

La jumatatea lunii noiembrie 2004, fostul Guvern a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede transferul catre AVAS al creantelor fiscale detinute de Ministerul Finantelor Publice, la 31 octombrie 2004, la Rafo si Carom, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri fiscale, inclusiv accesoriile aferente acestora, in vederea recuperarii.
Conform actului normativ, AVAS urma sa preia si creantele detinute la cele doua societati de Directia Vamilor Iasi.

Potrivit presedintelui de atunci al AVAS, Mircea Ursache, valoarea totala a creantelor care trebuiau preluate era de circa 15.000 de miliarde de lei, din care datoriile Carom reprezinta aproximativ 8.000 de miliarde de lei.La sfarsitul anului trecut, noul Cabinet a suspendat, pentru o perioada de 90 de zile, actul normativ mentionat.

Dupa o serie de scandaluri si neintelegeri intre legiuitori, culminate cu o declaratie a Ministerului Economiei si Comertului, in care se preciza ca ministerul este de acord cu ordonanta Rafo, fapt care l-a determinat pe ministrul de resort, Codrut Seres, s-o concedieze pe functionara care redactase documentul si sa acuze incercari de rupere a Coalitiei din interior, iata ca povestea Rafo pare sa se apropie de final. Un final inca neclar, care a costat mii de miliarde.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.