Democrat-liberalii au declarat Iasiul drept una dintre prioritatile zero ale formatiunii la alegerile locale din iunie. Liberalii au anuntat si ei o competitie acerba, din partea PNL candidand ministrul educatiei, Cristian Adomnitei.

Momentan, atat presedintele CJ Iasi - Lucian Flaiser -, cat si primarul Iasiului - Gheorghe Nichita - reprezinta PSD.

In frunte cu presedintele PD-L, Emil Boc, mai multi lideri ai partidului, printre care Theodor Stolojan, Elena Udrea, Gheorghe Stefan, Raluca Turcan si Sebastian Bodu, au participat sambata la lansarea candidatilor PD-L pentru capitala Moldovei - europarlamentarul Dumitru Oprea la Primarie si senatorul Dan Carlan (fost primar al Iasiului, n.r.) pentru Consiliul Judetean. Boc le-a spus celor peste o mie de simpatizanti adunati la Casa Sindicatelor din Iasi ca, dupa ce PD a castigat in 2000 Primaria Bucurestiului, in 2004 - Primaria Clujului, "in mod logic, in 2008 trebuie ca PD-L sa incheie autostrada politica Bucuresti-Cluj-Iasi".

Liderul democrat-liberal a adaugat ca, prin castigarea alegerilor locale la Iasi, PD-L va da semnalul decisiv pentru castigarea alegerilor parlamentare. De altfel, Boc a spus si ieri la Botosani, in timpul lansarii candidaturilor partidului in judet, ca el crede ca victoria PD-L in judetele Moldovei va duce partidul la guvernare.

Lansarea oficiala a candidatului PNL la Primaria Iasilor, ministrul educatiei si cercetarii, Cristian Adomnitei, va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare. Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian (PNL), sansele lui Adomnitei "sunt reale", desi concurenta se anunta a fi una deosebit de acerba, "intrucat are in spate o serie de realizari cu care se poate mandri".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.