Vicepresedintele liberal, Teodor Melescanu, a precizat la sfarsitul saptamanii trecute la Galati ca, desi la nivel national PNL a stabilit ca va merge singur in alegerile locale, pe plan local fiecare sef de filiala are voie sa incheie protocoale politice cu orice formatiune politica, atata timp cat aceste intelegeri vor maximaliza rezultatele din alegeri.

Teodor Melescanu a dat ca exemplu cazul filialei locale din Botosani, care a incheiat un protocol de sustinere reciproca cu filiala locala PSD, adaugand ca filialele locale pot incheia protocoale cu orice partid, inclusiv cu PD-L.

Mentionam ca deputatul liberal Emilian Francu a anuntat ca, in scurt timp, conducerea PNL va lua in discutie subiectul fuziunii acestui partid cu Actiunea Populara (AP). Concret, acesta a precizat ca respectiva decizie se va lua la intrunirea Delegatiei Permanente din 20 martie.

In opinia lui Francu, o hotarare favorabila fuziunii celor doua partide s-ar putea finaliza printr-un congres extraordinar in perioada 10-15 aprilie, cand unii dintre actualii lideri la nivel central ai AP ar putea obtine functii importante in conducerea nationala a PNL. “Nu va fi o fuziune care sa ne aduca beneficii cantitative, ci calitative. Nu numarul membrilor actualului AP este important, ci calitatea multora dintre ei, mai ales sub aspectul sustinerii ideilor liberale”, a subliniat Emilian Francu.

De asemenea, acesta a adaugat ca preconizata fuziune PNL-AP arata ca “liberalii sunt purtatorii de drapel ai adevaratei drepte romanesti, ceea ce va conta foarte mult, mai ales la alegerile parlamentare”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.