Teodor Melescanu a dat ca exemplu cazul filialei locale din Botosani, care a incheiat un protocol de sustinere reciproca cu filiala locala PSD, adaugand ca filialele locale pot incheia protocoale cu orice partid, inclusiv cu PD-L.

Mentionam ca deputatul liberal Emilian Francu a anuntat ca, in scurt timp, conducerea PNL va lua in discutie subiectul fuziunii acestui partid cu Actiunea Populara (AP). Concret, acesta a precizat ca respectiva decizie se va lua la intrunirea Delegatiei Permanente din 20 martie.

In opinia lui Francu, o hotarare favorabila fuziunii celor doua partide s-ar putea finaliza printr-un congres extraordinar in perioada 10-15 aprilie, cand unii dintre actualii lideri la nivel central ai AP ar putea obtine functii importante in conducerea nationala a PNL. “Nu va fi o fuziune care sa ne aduca beneficii cantitative, ci calitative. Nu numarul membrilor actualului AP este important, ci calitatea multora dintre ei, mai ales sub aspectul sustinerii ideilor liberale”, a subliniat Emilian Francu.

De asemenea, acesta a adaugat ca preconizata fuziune PNL-AP arata ca “liberalii sunt purtatorii de drapel ai adevaratei drepte romanesti, ceea ce va conta foarte mult, mai ales la alegerile parlamentare”.