Stoica a sustinut, la Radio Romania Actualitati, ca preconizata alianta dintre PNL, PNTCD si Alianta Populara s-ar putea transforma intr-un esec politic major pentru PNL, amenintat fiind de riscul de a nu depasi pragul electoral de 10% necesar in cazul coalitiilor.

"Nu se poate vorbi de coagulare intre partide de 1% sau 0,5% si PNL, daca merge in directia asta, s-ar putea sa pateasca ce a patit PNTCD in 2000, cand a format o asemenea alianta cu partide foarte mici, i-a crescut pragul la 10% si nu a mai intrat in Parlament".

Stoica a mai sustinut ca Romania are nevoie de aliante politice, dar acestea trebuie sa fie facute in mod deschis, "nu pe sub masa", si ca ele trebuie sa realizeze o demarcatie clara intre putere si opozitie, pentru evitarea pe viitor a conflictelor care caracterizeaza actuala viata politica.

"Din pacate, in Romania memoria nu exceleaza. Oamenii traiesc foarte multin prezent. Nu inteleg trecutul, il uita repede si nu au grija viitorului. Cine traieste doar in prezent, cine nu are trecut si nici viitor, atunci sa nu se mire de ceea ce i se intampla in viitor", a conchis Valeriu Stoica.