Bucuros sa apara la televizor, fie si ca personaj de desen animat, in perioada prelungitei sale penitente, Adrian Nastase si-a reluat obiceiurile de mare pesedist cu “fonctie” care sanctioneaza mass-media dupa plac si strimba din nas la glumele considerate nepotrivite.

Chiar daca este vorba despre ditamai presedintele Consiliului National al celui mai mare partid de opozitie, credem ca este totusi prea devreme. Incidentul care l-a suparat pe Adrian Nastase s-a derulat joi seara, la Realitatea TV, in timpul emisiunii lui Razvan Dumitrescu, atunci cind mai multi actori au imitat - cu un remarcabil talent - binecunoscuti politicieni. “Sosia” lui Nastase a ales sa anunte... demisia (originalului) din presedintia Consiliului National al PSD - informatie deloc credibila pentru cine stie cit a asudat Nastase sa revina in topul propriului partid.

Iata insa ca pesedistii, obisnuiti cu tot felul de surprize in ultimii trei ani, au crezut si s-au bucurat sau necajit - fiecare dupa posibilitati, interese si apartenenta la bisericutele create in interiorul partidului condus de Mircea Geoana.

Primul care s-a suparat a fost Nastase care, proaspat revenit in luminile rampei, nu a gustat deloc gluma si chiar a tinut sa-l admonesteze public pe realizator. “Poate cei care erau in trecere prin fata televizorului nu erau obisnuiti cu faptul ca emisiunea lui Razvan Dumitrescu are si astfel de glume, de gaguri si, din acest motiv, sigur ca s-a indus cumva un mesaj care a ajuns la niste colegi de-ai mei. Poate ca unii s-au bucurat, dar altii au fost preocupati de acest lucru. Sugestia mea este ca, atunci cind apar astfel de segmente, sa fie foarte clar precizat (…) ca este vorba de pamflet” - a pretins imediat Adrian Nastase, care s-a grabit si sa catalogheze initiativa realizatorului drept una «nefericita».

Ajuns cu onoarea patata si «nereperata», Nastase pretinde macar clondirul de mastica - respectiv asteapta ca televiziunea in cauza sa-i ofere «prilejuri compensatorii» in care el sa-si poata exprima «punctele de vedere pe teme politice».

Pina sa-si exprime opiniile pe subiectele alese de el, ar fi bine ca Adrian Nastase sa-si aminteasca de pumnul bagat in gura presei de colaboratorii sai apropiati, pe toata durata mandatului sau de premier.
Practic, televiziunile nu aveau voie sa critice activitatea prim-ministrului si orice intentie de «indisciplina» in domeniu era inabusita, in fasa, cu ajutorul telefonului «scurt» - folosit, indeobste, de Dorina Mihailescu (cerberul lui Nastase multa vreme).

Ce-i drept, blocarea articolelor nefavorabile cu telefonul a devenit, spre finalul mandatului, sportul preferat al multor pesedisti. De asemenea, poate ar fi bine sa pomenim si de un vechi banc destinat unui alt pasionat de multiple aparitii festive la televizor - “mi-e frica sa desfac o cutie de conserve ca nu cumva din interior sa-mi rinjeasca Ceausescu” - adaptat, intre 2000 - 2004, realitatilor narcisiste nastasiene.

Pe de alta parte, inca de mic romanul afla ca tot neamul lui face haz de necaz, ca sa nu moara de inima rea ca urmare a cirmuirilor intelepte de care tot are parte. De aceea, daca tot vrea sa aiba parte de electori care sa-l voteze, Nastase ar face bine sa nu se mai supere ca pesedistul pe jurnalisti si sa lase romanii sa supravietuiasca mai cu o gluma, mai cu o injuratura - dupa cum ii inspira distinsii nostri demnitari.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.