Presedintele Traian Basescu afirma ca se va decide asupra organizarii de alegeri anticipate dupa semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE si ca va face acest lucru in acord cu Calin Popescu Tariceanu, pe care il sustine in continuare pentru functia de premier. "Daca ar fi alegeri anticipate, tot pe Tariceanu l-as desemna prim-ministru", a declarat seful statului. Presedintele Basescu contrazice, astfel, toate speculatiile in legatura cu posibila inlocuire a lui Tariceanu cu Theodor Stolojan in functia de prim-ministru si cu refacerea tandemului propus initial de Alianta PNL-PD.

Traian Basescu spune ca este in continuare adeptul organizarii de alegeri anticipate, insa a precizat ca acestea nu se vor desfasura decat daca va ajunge la o intelegere cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pe care va incerca sa-l convinga de oportunitatea anticipatelor. Actuala putere nu-si poate permite riscul, in conditiile unei majoritati parlamentare fragile, de a nu declansa alegeri anticipate, a mai spus seful statului.

Tariceanu vorbeste doar de restructurare

Spre deosebire de presedintele Romaniei, premierul vorbeste doar de restructurarea Guvernului, anuntata a avea loc tot dupa semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Tariceanu a precizat insa ca masura nu va fi una de amploare, "care sa merite o atentie deosebita", si ca restructurarea se va face "foarte rapid". "In acest moment nu am ca prioritate restructurarea", a spus Tariceanu, care a precizat ca atentia Guvernului se va axa in continuare pe integrarea in Uniunea Europeana.

Calin Popescu Tariceanu considera ca a facut o greseala cand, imediat dupa instalarea Cabinetului sau, a vorbit despre o viitoare restructurare imediat dupa semnarea Tratatului de aderare, intrucat a generat o stare de asteptare. "Acum nu am aceasta prioritate. Prioritatea ramane integrarea in UE", a tinut sa precizeze seful Executivului.

Ionut Popescu nu se teme de remaniere

Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, nu are "nici o emotie" in privinta unei eventuale remanieri guvernamentale. "Sincer sa fiu, nu am fost interesat de problema asta. Daca sunt sau nu pe lista de remaniati. Cat timp voi fi aici, eu imi fac treaba. In rest, cand nu voi mai fi, daca nu voi mai fi, o sa vina cineva mai bun. Deci chiar nu am nici o emotie", a spus ministrul.

Seful Finantelor spune ca nu a participat la nici o discutie despre remanierea guvernamentala si ca a citit despre acest subiect in presa. In ceea ce priveste restructurarea, Popescu declara ca aceasta era prevazuta chiar de la inceputul actualei guvernari, dar a fost amanata pentru a nu se pierde de la inceput 3-4 luni cu comasari de ministere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.