Congresul de fuziune prin absorbtie a PNL cu Actiunea Populara va avea loc, cel mai probabil pe 20 aprilie, in absenta fostului presedinte Emil Constantinescu care se va retrage de pe scena politica, urmand sa se ocupe de actiuni din sfera societatii civile, informeaza NewsIn.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat ca viitorul congres de fuziune va avea loc, cel mai probabil, pe 20 aprilie, in conditiile in care, potrivit statutului, acesta trebuie convocat cu 30 de zile dupa decizia politica privind fuziunea, decizie ce va fi luata in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, programata pentru 20 martie.

Emil Constatinescu nu va face parte din PNL dupa fuziunea prin absorbtie a celor doua formatiuni politice. In schimb, membrii Actiunii Populare ar putea primi un post de vicepresedinte si unul de simplu membru in Biroul Politic Central al liberalilor.

Motreanu a precizat insa ca negocierile nu au fost inca finalizate. Zoe Petre, Sorin Botez si Smaranda Enache se numara printre membrii mai cunoscuti ai Actiunii Populare si posibili oameni ce vor fi chemati sa faca parte din BPC.

PNL are in vedere si incheierea unor aliante punctuale cu PNTCD, in vederea alegerilor locale, asa cum s-a intamplat la Timisoara, acolo unde liberalii vor sustine candidatura lui Gheorghe Ciuhandu pentru un nou mandat la primarie. Potrivit lui Motreanu au avut loc discutii si pentru participarea impreuna la alegerile locale din Bucuresti, Hunedoara, Salaj si Alba. De altfel, presedintele PNTCD Marian Milut a precizat recent ca PNTCD este dispus sa il sprijine pe Ludovic Orban la primaria Capitalei.

Potrivit lui Motreanu, in perspectiva alegerilor generale din toamna se are in vedere incheierea unei aliante electorale cu PNTCD, ceea ce ar presupune inclusiv inscrierea la tribunal. In acest caz, pragul electoral pentru accesul PNL in Parlament ar creste de la 5% la 8%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.