Camera Deputatilor a anuntat, ieri, prin intermediul unui comunicat remis presei, ca Legea votului uninominal a ajuns la Monitorul Oficial, pentru a fi publicata, urmand sa-si produca efectele in trei zile de la publicare.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat ca, prin schimbarea sistemului electoral, “cetatenii Romaniei vor putea sa-si aleaga parlamentarii pe care ii doresc si-i vor putea trage la raspundere pentru modul in care alesii lor vor sti sau nu sa le reprezinte interesele”.

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea amintita in cursul zilei de miercuri, dupa ce Curtea Constitutionala Romana (CCR) a declarat constitutionale prevederile contestate de mai multi deputati PRM si PC.

Principalele nemultumiri ale deputatilor au vizat constituirea unui depozit financiar, in contul Autoritatii Electorale Permanente, la care fiecare candidat va trebui sa contribuie cu echivalentul a cinci salarii minime pe economie.

Un alt articol al legii, care i-a nemultumit pe deputatii peremisti si conservatori, a vizat alegearea directa a presedintilor Consiliilor Judetene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.