Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs si-a acuzat ieri propriii colegi ca au o "pozitie reprobabila" fata de reforma justitiei.

Dupa cum scrie Ziua, senatorul UDMR Eckstein Kovacs a cerut explicatii conducerii UDMR in legatura cu pozitia adoptata de senatorii maghiari fata de Legea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), acuzand Uniunea ca are o atitudine "reprobabila" fata de reforma justitiei.

"Nu inteleg punctul de vedere al UDMR referitor la Legea ANI. Este un consens intre cetatenii romani ca reforma din justitie trebuie sa continue, este un consens ca demnitarii si functionarii publici sa fie controlati eficient cu privire la dobandirea bunurilor, iar senatorii UDMR se duc impotriva vointei marii majoritati a cetatenilor", a declarat ieri Eckstein.

"Singurul care a fost corect si precaut a fost Verestoy, care nici in comisie nu a votat pentru sintagma de ilicit si a spus ca nici nu va vota impotriva Legii ANI in forma cu avere nejustificata." a adaugat senatorul.

Potrivit Curentul, Ekstein a spus ca vrea explicatii de la presedintele UDMR, Marko Bela, "care a expus un punct de vedere impotriva legii". El a criticat, in acest context, voturile deputatilor UDMR la modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, dar si initiativa unui senator maghiar care urmarea decapitarea DNA.

Din cauza divergentelor pe acest subicet cu Uniunea, Eckstein a renuntat la sefia Comisiei juridice din Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.