Senatorii nu au reusit nici ieri sa convina asupra formei finale pe care sa o aiba Legea Agentiei Nationale de Integritate, amanand pentru luni dezbaterea amendamentelor si votul final.
Senatorii au discutat pret de mai multe ore pe marginea ordonantei prin care Guvernul a operat o serie de modificari in legea de baza a ANI, in special in ceea ce priveste inlocuirea sintagmei "avere ilicita" cu "avere nejustificata", dand inspectorului de integritate posibilitatea ca, in cazul unei diferente vadite intre veniturile declarate si averea dobandita, sa sesizeze instanta competenta.

De altfel, discutiile s-au purtat ieri tot in jurul acestui principiu, in conditiile in care senatorii Gyorgy Frunda (UDMR) si Ioan Chelaru (PSD) au argumentat impotriva variantei guvernamentale, adoptata cu chiu-cu vai si de Comisia juridica si cea pentru drepturile omului. Frunda s-a pronuntat impotriva sintagmei "avere nejustificata" si a dat ca argument situatia in care o diferenta intre averea declarata si cea dobandita s-ar putea naste dintr-o "mica chichita", de genul declararii unei valori mai mici pentru un apartament mostenit "pentru a plati mai putin la stat".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.