ntr-un interviu pentru Radio Europa Libera, Monica Macovei a declarat ca in urma deciziei luata in cazul ministrilor parlamentari, membrii CCR ar trebui anchetati penal.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Libera, ca judecatorii Curtii Constitutionale ar trebui sa raspunda penal pentru ultima decizie, potrivit careia ministrii care sunt si parlamentari nu pot fi cercetati decât cu acordul Camerei Deputatilor sau Senatului.

"Nu pot sa cataloghez decizia de ieri decât o decizie pentru hoti. Si cei care au dat-o sunt complici. Probabil ca asa si-au platit locurile de judecatori. Cei mai multi sunt propusi de PSD, multe din aceste cazuri Mitrea, Nastase sunt PSD si iata cum principiul egalitatii în fata legii si Constitutia se duc de râpa. (…) Prin asta, Parlamentul se transforma în cuibul hotilor care nu pot fi anchetati. Pentru ca acolo o sa traga toti, fiindca au aceasta imunitate, pe care nu o mai are nici o alta institutie a statului. (…) Apara niste suspecti ca sa nu fie cercetati", afirma Macovei, citata de Junalul National.

Ea invoca articolul 72 din Constitutie, conform ca­ruia situatiile în care parlamentul trebuie sa avize­ze anchetarea penala a deputatilor sau a senatorilor sunt perchezitia, retinerea sau arestarea preventiva.

Potrivit Adevarul, Serban Viorel Stanoiu, fost membru al Curtii Constitutionale, considera ca declaratia Monicai Macovei „denota o orien­tare extremista, care nu are nici în clin, nici în mâneca cu principiile statului de drept". „Sunt de acord cu faptul ca judecatorii Curtii pot gresi uneori, dar de aici si pâna la angajarea raspunderii penale este o distanta care mi se pare departe de conceput" a declarat Serban Viorel Stanoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.