Presedintele TNL, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat ieri, la Suceava, ca PNL continua sa-si consolideze pozitia de partid de dreapta si ca este posibil ca formatiunea sa aiba discutii si cu PDL daca acesta va lua masuri interne pentru a se delimita de pozitiile actuale.

Adomnitei a spus intr-o conferinta de presa ca politica de aliante si de intelegeri a PNL este "clar exprimata", partidul dorind sa-si consolideze pozitia pe dreapta esichierului politic.

"Noi suntem un partid de dreapta, de centru-dreapta, consolidam aceasta pozitie. Ne pregatim de o fuziune cu AP pentru ca reprezentam, si dintotdeauna am facut-o, partea dreapta a esichierului politic. Nu ne-am schimbat peste noapte in aceasta pozitie", a spus presedintele TNL.

El a aratat ca din acest motiv, din punctul sau de vedere, este prea devreme de vorbit despre alte variante, informeaza Mediafax. "S-ar putea sa vedeti discutii si cu PDL. Evident, deocamdata, prin pozitiile lor, ei se izoleaza, se autoizoleaza, dar poate ca va veni vremea cand vor intelege ca este mai bine pentru ei si pentru Romania ca sa iasa din aceasta izolare si sa ia anumite masuri in partid care sa-i delimiteze de pozitiile actuale", a mai spus Cristian Adomnitei.

Afirmatiile ministrului Educatiei vin in conditiile in care liderul liberal Eugen Nicolaescu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, la Targu Mures, ca ar fi posibila o "reimprietenire" a PNL cu PDL dupa alegeri, in vederea formarii unui viitor guvern.

In timp ce Nicolaescu si Adomnitei vad o eventuala "reimprietenire" a national-liberalilor cu PDL, vicepresedintii Teodor Melescanu si Norica Nicolai au declarat ca dupa alegerile viitoare va trebui constituita o majoritate de guvernare fara democrat-liberali care, in opinia lor, este un partid conflictual si nu are proiecte politice pentru Romania. "Faptul ca PDL este deja izolat si ca nicio forta politica din Romania nu se asociaza nici la initiativele lui, nici la proiectele pe care incearca sa le prezinte in Parlament dovedeste ca aici nu este vorba despre a lua o decizie. Este vorba despre o reactie naturala, fireasca, prin care cei care vedem o altfel de Romanie decat o Romanie a galcevii, a scandalurilor, a urmaririlor, a arestarilor la televizor si amenintarilor (...) in mod firesc ne vom afla de aceeasi parte a baricadei", explica Melescanu.

Nici liderul PDL, Emil Boc, nu s-a declarat incantat de o eventuala coalitie PDL-PNL, explicand, la inceputul acestei saptamani, ca Tariceanu a tradat electoratul Aliantei D.A., pentru ca sta la masa cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, pregatind restauratia regimului condus de cei doi reprezentanti ai PSD. El a sustinut ca liberalii, impreuna cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, pregatesc restauratia regimului celor doi reprezentanti ai PSD, "cu complicitatea directa a lui Tariceanu si a celorlalti membri din conducerea PNL".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.