Viceprimarul liberal de Cluj, Adrian Popa, a fost dat afara din partid de conducerea centrala, la recomandarile venite din teritoriu. Decizia filialei PNL a fost motivata de rezultatele slabe la alegerile europarlamentare si atacurile la adresa conducerii PNL enuntate in tezele liberale de la Cluj.

Excluderea lui Popa va fi finalizata la intrunirea Delegatiei Permanente, din 20 martie. Pe langa motivatiile amintite, intre Adrian Popa si liderul judetean Marius Nicoara exista un conflict mai vechi. Popa a cazut in dizgratia lui Nicoara, anul trecut, cand viceprimarul s-a deplasat la Autoritatea Aeronautica la Bucuresti, unde a avertizat ca extinderea aeroportului, dorita de Nicoara, blocheaza dezvoltarea imobiliara a orasului.

Popa a prezentat atunci zgarie-norii lui Arpad Paszkany, care se interpuneau pe culoarul de zbor al noii piste extinse. Relatia lui Popa cu Paszkany este de notorietate, acestia recunoscand ca se cunosc de foarte mult timp, viceprimarul fiind inclusiv plecat in concediu, imediat dupa scandal, cu avionul privat al afaceristului.

In schimb, Paszkany este in conflict cu Nicoara de circa doi ani, dupa ce licitatia pentru mallul de la Casa Tineretului a ajuns dosar la DNA, la solicitarea finantatorului CFR, care s-a considerat defavorizat de autoritatile judetene, fiind declarat castigator afaceristul iesean Iulian Dascalu. Chiar daca Popa nu a confirmat inca destinatia sa politica viitoare, apropierea de PDL este mai mult decat posibila, avand in vedere relatia sa buna cu primarul Emil Boc.