Un comunicat aparținând Biroului de Presă acuză parlamentul că "nu o singură dată" a încălcat obligația de a pune de acord dispozițiile unei legi, declarată neconstituțională, cu decizia Curții, informeaza Adevarul.

"Parlamentul nu a aflat nici pana in prezent ca deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii", sustine CCR. Curtea reamintește totodata ca, prin deciziile sale, institutia isi exercita functia de garant al Constitutiei.

Potrivit Ziua, CCR da exemplul statutului alesilor locali, care a fost declarat neconstitutional in urma cu mai bine de un an, caz in care Parlamentul nu a luat masuri de modificare a legislatiei.

In replica, secretarul general al Camerei Deputatilor a aratat ca birourile permanente ale celor doua Camere au hotarât ca Parlamentul are obligatia de a reexamina legea numai în cazul deciziei de neconstitutionalitate pe calea controlului a priori. În situatia celui a posteriori, se considera ca prin decizie institutiile statului nu sunt sesizate ci mai curând informate, relateaza Gardianul.