Atent sa nu perturbe localele cu golurile lui Mutu&Co., Guvernul a fixat data celor doua tururi in Duminica Orbului, respectiv de Rusalii. Unii preoti si teologi sint nemultumiti.

Mai mult cu ochii pe fotbal decit cu gindul la cele sfinte - asa pare sa fi gindit guvernul Tariceanu saptamina trecuta, cind a decis sa fixeze data primului tur al alegerilor locale pe 1 iunie si pe 15 iunie - al doilea. Grijuliu ca nu cumva sa nu perturbe votul cu golurile nationalei, Executivul a fixat turul intii in Duminica Orbului, iar turul doi de Rusalii. Gest care a stirnit nemultumirea unor comentatori religiosi si preoti. Ultimii, care au primit recent permisiunea Sfintului Sinod sa candideze pentru un post de consilier local sau judetean, vor fi nevoiti astfel sa stea cu un ochi pe cartile sfinte si cu celalalt pe urnele de vot, de unde spera sa iasa alesii locali.

„Convocarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale chiar in aceasta zi atit de importanta pentru Biserica este neavenita. Guvernantii nu cred ca s-au gindit prea mult cind au luat aceasta decizie, dar oricum au facut-o fara sa aiba minime cunostinte despre semnificatia acestei, hai sa-i spunem, infricosatoare zile. Chemindu-i pe credinciosi sa voteze intr-o chestiune politica, guvernantii nu fac altceva decit sa strice povetele noastre catre enoriasi, acelea de a-si petrece ziua aceasta sfinta in rugaciune si reflectie. Am inceput sa-i atragem pe oameni din ce in ce mai mult catre cele sfinte si acum aceasta lucrare a noastra este stricata de o asemenea hotarire“, ne-a spus parintele Ioan, preot iconom-stavrofor la o parohie chiar din apropierea Palatului Victoria.

Nici teologul Mihail Neamtu nu vede cu ochi buni decizia Guvernului: „E ciudat ca primul-ministru a fost foarte atent sa nu fixeze data alegerilor intr-o zi cu fotbal, dar nu a fost deloc atent sa nu lezeze credinciosii ortodocsi. Asta spune multe despre prioritatile sale reale: fotbalul si nu Biserica. Domnia sa este un pic duplicitar: a semnat un contract de asistenta sociala cu Biserica, dar nu ezita sa puna alegerile intr-o zi de sarbatoare foarte mare“, sustine Neamtu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.