Fostul presedinte Emil Constantinescu ar putea candida din nou pentru functia suprema in stat.

El a facut o declaratie in acest sens, pentru „Gardianul“, ieri, in aceeasi zi in care PNL a anuntat fuziunea cu Actiunea Populara.

Constantinescu a apreciat insa ca, p?na sa fie decisa o candidatura a sa, si-ar dori schimbarea optiunii opiniei publice, dar si reconstructia societatii civile si a elitelor. Fostul sef de stat a apreciat ca nu ar putea candida pe actualul model prezidential populist, care ii este strain.

„Dupa cum stiti, Actiunea Populara si PNL fac parte dintr-un pol de centru dreapta ca urmare a unei initiative a mea mai veche. Fuziunea despre care vorbim astazi este urmarea fireasca a acelui pol. Cu singura deosebire ca acum a fost propunerea liberalilor. Desigur propunerea lor va fi analizata de Actiunea Populara, dar bineinteles ca raspunsul va fi unul pozitiv. Ulterior acestei miscari, eu ma voi retrage in societatea civila. Sunt decis si de altfel am si anuntat acest lucru. Am proiecte la care tin foarte mult. Vreau sa ma concentrez pe reconstructia societatii civile. Insa nu inseamna ca intentia mea de a fi mai prezent in societatea civila m-ar putea impiedica de exemplu sa particip la alegerile prezidentiale. Doar in contextul in care partidul va decide ca eu sunt persoana potrivita pentru aceasta candidatura. Insa pana atunci trebuie realizat ceva mai mult, si anume o convergenta a mai multor forte sociale si politice. Mai intai trebuie sa se schimbe si optiunea opiniei publice despre ceea ce inseamna un presedinte pentru ca actualul model populist mie imi este strain. Mai este necesara o reconstructie a elitelor. Totodata trebuie tinut seama de faptul ca aceasta fuziune cu PNL nu s-a dorit sa fie una formala, ci ea trebuie sa duca la o schimbare ideologica, la transferarea unei componente civice spre PNL“, a declarat Emil Constantinescu pentru „Gardianul“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.