Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat astazi ca a trimis doua scrisori: una, adresata presedintelui Basescu si cealalalta, adresata premierului Tariceanu, informeaza NewsIn.

PSD solicita sefului statului un punct de vedere oficial privind situatia politica actuala, iar premierului ii cere sa informeze Parlamentul despre mandatul cu care merge la Consiliul European.

"Astazi am transmis presedintelui o scrisoare in care ii solicitam un punct de vedere oficial cu privire la solutiile la deblocare a situatiei politice pe care o traverseaza Romania. Este obligatoriu ca presedintele, care are rol chiar in dizolvarea Parlamentului sa se pronunte. Presedintele a pledat 3 ani pentru alegeri anticipate, poprul trebuie sa stie daca pozitia sa s-a schimbat oficial. Solicitam presedintelui sa isi faca cunoscut punctul de vedere, pentru depasirea crizei actuale, la care a contribuit atat de copios. In aceasta saptamana, va avea loc Consiliul European de primavara. Am adresat o scrisoare premierului si am solicitat informarea Parlamentului privind mandatul Romaniei la Consiliu. Partidul nostru a decis sa sesiseze Comisia de abuzuri din Senat pe subiectul Parcului Bordei. E un mister care e natura documentelor pe care Constanda le invoca, Comisia sa verifice care e temeiul juridic pe baza caruia s-a facut, de la bun inceput, acest proiect imobiliar", a declarat Mircea Geoana.

Mircea Geoana a deschis si subiectul intalnirii mediatizate dintre PNL si PSD, recunoscand, insa, ca ar fi preferat mai multa discretie din partea membrilor PSD. Geoana nu a dezvaluit continutul negocierilor purtate cu liberalii, dar s-a declarat nemultumit de politica duplicitara a acestora in ceea ce priveste aplicarea votului uninominal, chiar de la urmatoarele alegeri locale.

"Vreau sa va informez ca aplicam deciziile Consiliului National, pentru a proceda la consultari cu partidele parlamentare. O prima discutie am avut-o cu PNL in acest week-end, am participat cu Iliescu, Nastase, Mitrea, Corlatean, Hrebenciuc. Am analizat variantele de iesire din criza si subiectul calendarului electoral. Am privit cu preocupare declaratia unui membru al Guvernului, care a spus ca alegerile locale se vor desfasura fara alegerea consiliilor locale prin vot direct”.

„Asta arata intentia ascunsa a liberalilor, nu sunt sinceri, incearca prin tertipuri procedurale sa se aplice legea din 2012. Au un stil duplicitar”, a comentat liderul PSD.

„Noi am spus orice data in iunie, e fezabila. Avem preferinta pentru 8 iunie, primul tur si 22 turul al doilea.In acest moment sunt doua variante: situatia politica e grav blocata si atunci caderea guvernului este solutia si anticipatele sau gasirea unei formule care sa permita minima functionare a guvernului. Pentru noi, varianta cea mai buna este caderea guvernului si intoarcerea la popor", completeaza Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.