Deputatul Ilie Merce, fost ofiter de securitate, i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu, prin intermediul unei interpelari, sa stabileasca daca Pacepa mai traieste si cine a promovat actiunile din justitie privind recuperarea averii sale. "Din informatiile pe care le detinem, precum si din stirile aparute in mass-media, rezulta ca Ion Mihai Pacepa ar fi decedat in urma cu cativa ani. Cu toate acestea, cercuri de interese au promovat, in numele lui, actiuni in justitie ce vizau anularea hotararilor judecatoresti de condamnare si reabilitare a sa, precum si acordarea unor despagubiri", sustine Merce.

El isi motiveaza cererea aratand faptul ca fostul general ceausist nu s-a prezentat niciodata personal in fata instantei pentru a-si sustine cauza si nimeni nu a oferit certitudinea ca el este initiatorul demersurilor judiciare. La randul sau, liderul grupului PPRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, a afirmat ca, desi nu mai exista nici un fel de pericol iminent pentru fostul general de securitate, el comunica cu statul roman doar prin scrisori, procurori si avocati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.