Deputatul PRM Lucian Bolcas a anuntat astazi ca PRM a contestat la CCR legea votului uninominal, sesizarea fiind semnata si de senatorii PC si de independentul Claudiu Tanasescu.

Lista senatorilor care sustin demersul PRM la Curtea Constitutionala impotriva legii votului uninominal este semnata de intregul grup parlamentar al partidului, alaturi de 9 din 10 senatori PC si de independentul Dan Claudiu Tanaesescu, fost membru al formatiunii peremiste.

Potrivit legii, este nevoie de 50 de deputati sau de 25 de senatori pentru a cere verificarea constitutionalitatii unei legi. PRM are doar 16 senatori si 25 de deputati.

Anuntul reprezentantilor PRM vine dupa ce deputatii au adoptat legea privind introducerea votului uninominal intr-un tur de scrutin.

Liberalii se tem ca daca legea ajunge la Curte, exista riscul de a nu avea vot uninominal la alegerile parlamentare din toamna. Liderul PSD, Mircea Geoana crede ca o solutie ar fi ca Parlamentul sa reia legea uninominalului pentru care guvernul si-a asumat raspunderea in octombrie anul trecut si sa refaca cele trei articole declarate neconstitutionale de judecatorii Curtii.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.