Pesedistii vor un Executiv cu prerogative limitate, dupa modelul Stolojan, care sa organizeze scrutinul pentru locale

Social-democratii au decis sa demareze discutii cu celelalte partide pentru declansarea de alegeri parlamentare anticipate sau pentru constituirea unui "Guvern de serviciu" din care sa nu faca parte PSD si care sa organizeze alegerile, a anuntat liderul Mircea Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent.

El a explicat ca pesedistii isi doresc ca alegerile locale sa fie organizate in 8 si 22 iunie.

"Decizia noastra, in conformitate cu rezolutia Consiliului National, este de a angaja neintarziat discutii cu actorii politici implicati pentru a putea sa gasim formula de rezolvare a acestei situatii, inclusiv formula anticipatelor, despre care credem ca este inca o formula care ar permite rezolvarea problemei", a declarat Geoana, citat de Mediafax.

El a precizat ca, in afara formulei anticipatelor, exista si o formula care "ar putea reflecta realitatea politica a momentului", data de "un guvern de serviciu", care sa pregateasca alegerile locale sau parlamentare in conditii neutre. "Guvern de serviciu nu inseamna guvern de uniune nationala, ci un guvern cu prerogative limitate, de tipul celui pe care domnul Stolojan l-a condus pentru pregatirea alegerilor din 1992", a aratat Geoana.

El a mentionat ca asteapta si raspunsul oficial al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu privire la pasii care ar urma initierii unei eventuale motiuni de cenzura, fie ca aceasta va fi depusa de PD-L, fie ca va fi depusa de PSD. Geoana a dat asigurari ca discutiile pe care PSD le va angaja cu celelalte partide politice vor fi "la vedere, oficiale, de la partid la partid".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.