Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, a declarat, ieri, la Trgu Mures, ca n cazul esecului negocierilor salariale cu Guvernul, este posibil ca sindicatul sa ia decizia blocarii alegerilor locale.
„Am discutat în Biroul Executiv. Este posibil. Nu pot sa spun ca da sau nu. Aici este o decizie foarte grava. Nu exclud acest lucru, dar este o decizie foarte grava care trebuie luata într-un for foarte larg“, a spus Marica. În alta ordine de idei, Vasile Marica a declarat ca sindicatele nu mai au aceeasi credibilitate ca înainte, de aceea nu se mai pot mobiliza oamenii pentru actiuni puternice.

„Actiuni demagogice se pot crea, dar actiunile serioase trebuie abordate serios. Daca facem o actiune de protest, sa ne tinem de ea. Daca promitem 5%, sa obtinem“, a spus Marica. Acesta a adaugat ca, în opinia lui, actiunile separate ale functionarilor publici nu pot avea succes. Liderul sindical a afirmat ca a initiat discutii cu alti sindicalisti din sectorul bugetar pentru mobilizarea maselor în cadrul negocierilor cu Guvernul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.