Liderul PSD Mircea Geoana ii propune presedintelui Traian Basescu, intr-o scrisoare deschisa, amanarea cu o saptamana a semnarii Pactului National pentru Educatie si Cercetare.

El sustine ca cele doua conditii pentru semnarea documentului - substanta si neutralitatea acestuia - nu sunt intrunite.

Geoana ii aminteste lui Basescu ca PSD a sustinut inca din 2005 ideea incheierii unui Pact intre partidele politice, Presedintie, Guvern, sindicate, reprezentanti ai societatii civile, ai asociatiilor studentesti si de parinti, pentru reformarea sistemului de educatie si cercetare. "Avand in vedere importanta cruciala a temei pentru invatamantul romanesc, partidul nostru considera ca Pactul National privind Educatia si Cercetarea nu trebuie sa fie tratat cu superficialitate si nu trebuie sa fie transformat intr-un simplu gest de imagine intr-un an electoral", scrie Geoana, citat de Jurnalul National.

Solutia propusa este semnarea Pactului National pentru Educatie si Cercetare sa aiba loc miercuri, 12 martie 2008, sub egida Academiei Romane, si nu a Administratiei Prezidentiale, informeaza Romania Libera .

In plus, ce n-a facut PSD de peste un an, de cand Pactul se afla in lucru sub egida Cotroceniului, vrea Geoana sa faca in sapte zile. Basescu stabilise un termen de sapte zile care expira in aceasta saptamana pentru trimiterea propunerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.