Internetul ne invadeaz i ne influeneaz din ce în ce mai mult viaa. Specialitii prevd c 2008 va marca începutul unei noi etape, de introducere a unor reglementri care s sporeasc încrederea în mediul online. O astfel de reglementare va viza generalizarea autentificrii utilizatorilor.

Grupul Tehnologie, Media i Telecomunicaii (TMT) din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu a fcut publice previziunile pe anul 2008 pentru industria tehnologiei informaiilor. "Anul 2008 va fi un an bogat în evenimente pentru sectorul tehnologiei informaiilor.

Datorit faptului c din ce în ce mai muli utilizatori, comerciani i organisme de reglementare solicit date de autentificare va fi din ce în ce mai greu ca utilizatorii de internet s-i pstreze anonimatul. Percepia fa de nanotehnologie se va îmbunti pe msur ce consumatorii vor începe s contientizeze c aceasta are un impact pozitiv asupra mediului.

Tehnologia LED va înlocui becul incandescent. În ceea ce privete computerele, principalele câtiguri nu vor rezulta din vânzarea acestora, ci mai degrab din vânzarea serviciilor, îndeosebi a acelor servicii destinate proteciei datelor", a declarat Dariusz Nachyla, partener TMT în Central Europe în cadrul Deloitte. Specialitii spun c, la nivel global, sectorul tehnologiei informaiilor va influena din ce în ce mai multe sectoare de activitate, prin implementarea de tehnologii mai noi sau mai vechi, dar resuscitate, aa cum este de pild nanotehnologia.

Din ce în ce mai mult, viaa indivizilor i a corporaiilor va fi afectat de biotehnologie, bionic sau biometrie.
Gradul de relaionare interpersonal va crete, punând i mai mult în eviden cele dou direcii evidente aprute prin prisma internetului: necesitatea protejrii anonimitii împotriva unei protecii a identitii autentificate. "Dei ne-a oferit mai mult libertate de comunicare prin bloguri, comentarii, upload-uri, chat room-uri sau enciclopedii, internetul a devenit uneori terenul abuzurilor.

Deoarece prezena online este astzi o necesitate, iar tot mai multe afaceri se desfoar prin intermediul reelelor digitale, aceast direcie de dezvoltare spre autentificarea online va duce la creterea încrederii în tranzaciile prin intermediul internetului i la implicarea puternic a autoritilor de reglementare’’, a spus Adrian Stanciu – Senior Associate Corporate Finance Deloitte România.l Deloitte România.