Internetul ne invadează și ne influențează din ce în ce mai mult viața. Specialiștii prevăd că 2008 va marca începutul unei noi etape, de introducere a unor reglementări care să sporească încrederea în mediul online. O astfel de reglementare va viza generalizarea autentificării utilizatorilor.

Grupul Tehnologie, Media și Telecomunicații (TMT) din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu a făcut publice previziunile pe anul 2008 pentru industria tehnologiei informațiilor. "Anul 2008 va fi un an bogat în evenimente pentru sectorul tehnologiei informațiilor.

Datorită faptului că din ce în ce mai mulți utilizatori, comercianți și organisme de reglementare solicită date de autentificare va fi din ce în ce mai greu ca utilizatorii de internet să-și păstreze anonimatul. Percepția față de nanotehnologie se va îmbunătăți pe măsură ce consumatorii vor începe să conștientizeze că aceasta are un impact pozitiv asupra mediului.

Tehnologia LED va înlocui becul incandescent. În ceea ce privește computerele, principalele câștiguri nu vor rezulta din vânzarea acestora, ci mai degrabă din vânzarea serviciilor, îndeosebi a acelor servicii destinate protecției datelor", a declarat Dariusz Nachyla, partener TMT în Central Europe în cadrul Deloitte. Specialiștii spun că, la nivel global, sectorul tehnologiei informațiilor va influența din ce în ce mai multe sectoare de activitate, prin implementarea de tehnologii mai noi sau mai vechi, dar resuscitate, așa cum este de pildă nanotehnologia.

Din ce în ce mai mult, viața indivizilor și a corporațiilor va fi afectată de biotehnologie, bionică sau biometrie.
Gradul de relaționare interpersonală va crește, punând și mai mult în evidență cele două direcții evidente apărute prin prisma internetului: necesitatea protejării anonimității împotriva unei protecții a identității autentificate. "Deși ne-a oferit mai multă libertate de comunicare prin bloguri, comentarii, upload-uri, chat room-uri sau enciclopedii, internetul a devenit uneori terenul abuzurilor.

Deoarece prezența online este astăzi o necesitate, iar tot mai multe afaceri se desfășoară prin intermediul rețelelor digitale, această direcție de dezvoltare spre autentificarea online va duce la creșterea încrederii în tranzacțiile prin intermediul internetului și la implicarea puternică a autorităților de reglementare’’, a spus Adrian Stanciu – Senior Associate Corporate Finance Deloitte România.l Deloitte România.