Radu Berceanu, parlamentar de 18 ani si fost ministru, se „retrogradeaza“ in teritoriu, unde va candida pentru CJ Dolj.

41 de sefi de Consilii Judetene - atatea locuri de baroni locali se scot la concurs la localele din acest an. Sunt cele mai ravnite posturi de pe piata politica dintr-un singur motiv: prin pixurile liderilor CJ se vor tria sutele de milioane de euro provenite din fondurile europene, precum si toate afacerile importante dintr-un judet.

Potrivit Gandul, din punct de vedere politic, posturile devin cu adevarat importante daca legea electorala, care se va vota saptamana aceasta in Parlament, va spune ca sefii de Consilii se aleg uninominal.

Gardianul scrie cum dupa ce europarlamentarul Sorin Frunzaverde a anuntat ca paraseste postul de la Bruxelles pentru un mandat de presedinte de Consiliu Judetean la Caras Severin, un alt democrat-liberal cu state vechi in Parlament vizeaza o functie locala.„Voi candida la presedintia Consiliului Judetean Dolj. Voi ramane timp de 4 ani in judet. De ce sa ma mai tenteze un mandat de senator? Sunt parlamentar de 18 ani si o luna“, a precizat Radu Berceanu, adaugand ca isi doreste sa se adopte votul uninominal si la alegerile pentru sefia C.J.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.