PD-L si PSD nu reusesc sa gaseasca solutiile salvatoare pentru Primaria Capitalei. Fiecare dintre cele doua partide are cel putin doi candidati. Au mai ramas trei luni pina la alegeri.

Desi este considerat favorit in batalia pentru primaria Bucurestiului, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a recunoscut ca ar prefera sa fie din nou ministru de Interne, deoarece acesta este functia in care ar avea cele mai bune rezultate. Totusi, a afirmat el, "imi doresc ca PD-L sa castige primaria Capitalei si daca asta va fi solutia, imi doresc sa castig". Blaga a promis totodata ca, daca intr-adevar ca castiga, nu va abandona functia de primar general pentru un post in Guvern.

In ceea ce-l priveste pe Adrian Videanu, actualul ocupant al functiei de primar al Capitalei, acesta a evitat si de aceasta data sa spuna daca intentioneaza sau nu sa candideze. "Daca va fi ca toate argumentele sa fie in favoarea mea, imi doresc sa castig din nou primaria", a mai spus Videanu, in cadrul aceleiasi emisiuni de televiziune. Liderii PD-L au subliniat insa ca vor anunta candidatul pentru Capitala abia dupa ce Guvernul va stabili data alegerilor locale.

Ziua scrie ca potrivit unor informatii neoficiale, relatate de NewsIn, intre liderii PD-L exista tensiuni legate de faptul ca nici Adriean Videanu, nici Vasile Blaga, nici Liviu Negoita - cotati cu cele mai mari sanse de castig - nu ravnesc la postul de primar general, viceprimarul Razvan Murgeanu fiind singurul "doritor".

Dar potrivit Gandul, Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a fost scos din cursa pentru postul de primar general. Surse din conducerea democrat-liberala sustin ca Murgeanu va fi cel mai probabil candidatul PD-L la Primaria Sectorului 1, unde il va avea drept contracandidat pe actualul primar, liberalul Andrei Chiliman. Motivul pentru care viceprimarul a fost retrogradat este, se pare, faptul ca sondajele comandate de PD-L arata ca ar fi fost batut in turul doi de pesedistul Sorin Oprescu.

Cotidianul informeaza ca nici in PSD lucrurile nu stau mai grozav. Liderul partidului, Mircea Geoana, a declarat in aceasta saptamina ca social democratii ii asteapta pe pedelisti sa-si anunte candidatul pentru Bucuresti pentru a avea astfel un avantaj tactic. In realitate, nici pesedistii nu stiu pe cine vor trimite in batalie. Primarul de la sectorul 5, Marian Vanghelie, vrea sa candideze, dar Sorin Oprescu sta mai bine in sondaje. Oprescu insa nu se declara interesat de o noua lupta pentru sefia Capitalei, dupa cea pierduta in 2000 in fata lui Basescu. Surse din PSD, citate de Rompres, sustin ca liderii partidului vor incerca in cursul acestei saptamini sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei. Marian Vanghelie a declarat ca, daca partidul va decide sa-l sustina pe Sorin Oprescu, el si organizatia pe care o conduce il vor sprijini pe deplin.

La liberali, lucrurile par clare. Ludovic Orban vrea si nu are contracandidat in partid. Gigi Becali nu stie ce sa faca, singurul nume cert fiind cel al lui Cozmin Gusa, din partea PIN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.