Cei nominalizati de RA-APPS pentru a preda locuintele de serviciu, in urma schimbarii destinatiei acestora prin hotarare de guvern, nu se prea grabesc sa se mute.

Decizia guvernului vizeaza mai multe imobile aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat care sunt acum locuite - intre altii de senatorii PSD Mircea Geoana si Serban Mihailescu sau presedintele Senatului, Nicolae Vacroiu si fostul premier Petre Roman, informeaza BBC.

"Am ocupat aceasta casa pe un contract perfect legal pana la rezolvarea situatiei locative. Daca asta este decizia Guvernului si daca asta este decizia RAAPPS, o respectam. Conform legii, mergem in alta parte fara regrete si fara manie", a declarat Mircea Geoana.

Potrivit Ziua, presedintele PSD a mai spus ca a contractat un apartament care va fi gata in a doua parte a anului. El a asemanat situatia creata cu o "emotie intr-un pahar cu apa"si a spus ca va gasi o solutie temporara pana cand apartamentul va fi gata. intrebat cand va elibera imobilul regiei, Mircea Geoana a sustinut ca o va face "in cel mai scurt timp", de indata ce isi va rezolva "problema locativa".

Senatorul PSD Serban Mihailescu intentioneaza sa atace in instanta hotararea guvernului. „Oricum sunt in procedura de mutare si nu ma mai intereseaza locuinta RA-APPS, dar declararea unor cladiri drept imobile de protocol doar pentru ca acolo locuiesc din intamplare niste persoane este discriminatorie", a spus Mihailescu, citat de Adevarul.

Demnitarii vizati considera „perfect legale“ contractele incheiate cu RAAPPS, desi, potrivit unei hotarari recente a Curtii Constitutionale, acestea se incadreaza in cele declarate „nule de drept“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.