Consens general pe tema alegerilor. Premierul Tariceanu poate emite linistit, saptamana viitoare, Hotararea de Guvern pentru stabilirea calendarului pentru scrutinul local pentru ca nici un partid nu are de gand sa o conteste.

Chiar inainte de consultarea de la Palatul Victoria, liderii politici isi manifesta acordul pentru ca alegerile sa aiba loc la termenul deja avansat. Cel mai probabil, inceputul lunii iunie. Mai mult, Adrian Nastase, proaspat revenit in fruntea PSD, nici nu vrea sa auda de anticipate si de comasarea alegerilor locale cu cele generale.

Conservatorii vor ca alegerile locale sa se desfasoare la termen. Secretarul general al PC, senatorul Codrut Seres, precizeaza totusi ca data de 25 mai nu mai e realista. Mai mult, Seres a spus ca Guvernul nu a analizat din punct de vedere tehnic declansarea alegerilor anticipate si mult mai realista pare posibilitatea ca scrutinul pentru parlamentare sa se desfasoare cu trei luni inainte de expirarea actualei legislaturi, adica septembrie-octombrie. „Din punctul meu de vedere nu e nici oportuna, nici realista posibila decalare a alegerilor parlamentare spre sfarsitul lunii iunie, o data cu turul doi al localelor, asa cum s-a vehiculat la un moment dat“, a mai aratat Seres.

Fiecare scrutin la timpul sau

Si UDMR vrea alegeri la temen. Senatorul Eckstein Kovacs e de parere ca cele doua scrutine - locale si generale - ar trebui sa se faca la timpul lor. „Sunt doua tipuri de alegeri, multe liste si buletine de vot care s-ar putea incurca si doua tipuri de mesaje electorale, iar eu cred ca ar trebui sa existe consensul general din partea intregii clase politice de a nu amesteca parlamentarele cu localele“, spune Eckstein, sustinand ca date fiind prevederile stricte ale Legii alegerilor locale si calendarul impus de anuntare a datei, localele vor fi stabilite cel mai probabil in iunie.

Concurenta intre Palate

„Premierul ne-a convocat la Palatul Victoria pentru consultari doar asa de ochii lumii, probabil vrea sa-i faca eventual concurenta Palatului Cotroceni... Ne cheama degeaba, consultarea s-a facut deja prin presa, iar premierul poate da linistit o hotarare de Guvern privind data alegerilor, pentru ca nimeni nu o va contesta“, a declarat, la randul sau, senatorul PRM Gheorghe Funar. El i-a criticat pe „indivizii care nu se pricep la calendare si fac tot felul de calcule gresite fara sa stie ca anul asta n-au cum sa mai fie anticipate“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.