Cererea presedintelui de modificare a Legii tinerilor astfel incit GDS sa nu ramina fara sediul atribuit de Guvern a fost respinsa ieri in Senat.

Senatul a respins ieri, prin votul senatorilor PSD, PC, PNL si PRM (cu 43 de voturi pentru, 4 abtineri si 21 impotriva), cererea de reexaminare a presedintelui Basescu privind modificarile aduse Legii tinerilor, lege prin care se incerca rezolvarea situatiei sediului central al GDS din Calea Victoriei.

In cererea de reexaminare, presedintele a cerut eliminarea din lege a prevederii care introducea in patrimoniul Fundatiei Nationale pentru Tineret un imobil situat pe Calea Victoriei numarul 120, care a fost transmis in folosinta gratuita, in anul 2004, prin hotarire de guvern, Grupului pentru Dialog Social.

Potrivit Cotidianul, Basescu a argumentat ca GDS este o asociatie declarata de utilitate publica, deci Guvernul trebuie sa ii asigure un sediu, iar hotarirea de guvern prin care i se atribuia sediul din Victoriei a avut in vedere faptul ca respectiva cladire era de multi ani sediul acestei asociatii.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Peter Eckstein Kovacs, a considerat ca cererea de reexaminare a presedintelui Basescu este "motivata" si a facut apel, fara succes insa, la colegii liberali si social-democrati sa voteze pentru solicitarea sefului statului. "De ce doar o fundatie din mai multe sa aiba acest privilegiu?

PSD a considerat, prin Doru Ioan Taracila, ca prin cererea de reexaminare s-ar incerca "sa se adauge la lege", iar pe fond "situatia invocata de colegul Eckstein poate fi rezolvata de Guvern printr-o hotarare", a declarat, presedintele de sedinta, social-democratul Doru Ioan Taracila, citat de Romania Libera.

Reactia presedintelui GDS, Radu Filipescu, a venit imediat. „Sintem foarte nemultumiti de aceasta decizie a Senatului. Am avut o discutie in comisia Camerei Deputatilor si ni s-a promis ca vom fi sprijiniti. Asteptam insa ca acest lucru sa se intimple si in realitate“, a declarat Filipescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.