Intr-o scrisoare deschisa, Boza il acuza pe liderul PD-L ca „patroneaza plagiatul si nepotismul”, cerandu-i demisia de onoare.

"Domnule Presedinte Emil Boc, noua directie pe care o imprimati PD-L-ului seamana din ce in ce mai mult cu o deriva ideatica. Patronati nepotismul, domnule Emil Boc, pentru ca sunteti complice la promovarea Elenelor (Elena Basescu si Elena Udrea, n.r.), pe baza apartenentei lor genealogice sau simpatiilor. Imi permit, domnule Presedinte Emil Boc, sa va dau un sfat colegial si sa fac, totodata, un apel la constiinta Domniei Voastre: demisia de onoare este un gest nobil, cavalaresc si barbatesc. Am incredere, domnule Boc, ca nu ati uitat ce inseamna aceste atribute", a mentionat Boza in scrisoarea adresata lui Boc, informeaza Ziua.

“Patronati plagiatul pentru ca tolerati afirmatiile calomnioase ale noului exponent al OTPD-L, Monica Iacob Ridzi, in care ma acuza ca i-am “furat proiectul”, desi 50% din proiectul pe care noua mea “sefa” il mentioneaza cu atata inflacarare provine din viziunea mea politica din 2006, intitulata si atunci, ca si acum “Mai puternici, Impreuna!”, relateaza Gandul.

“Alegerile din cadrul organizatiei de tineret a PD-L, desfasurate in zilele de 23- 24 februarie, au constituit momentul zero al clonarii fostului U.T.C.” prin “impunerea democratica unanima” a Monicai Iacob Ridzi, ca exponent al tinerilor democrat-liberali potrivit unitatii de masura “boc-ul”.

”Va scriu aceste randuri in calitate de coleg, animat de aceleasi principii, pe care, pana nu demult, le promovati si dumneavoastra: transparenta, evaluarea obiectiva, comunicarea directa, principialitatea si verticalitatea. Din nefericire, derapajele grave pe care le-am resimtit in calitate de “inamic public” al noii politici a PD-L, de promovare a nepotismului, m-au determinat sa am aceasta reactie”, si-a motivat Boza gestul, in scrisoarea citata, de Cronica Romana.

Boza o ataca si pe Elena Udrea:"Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri, domnule Presedinte, siajul lasat de doamna Elena Udrea in efervescenta dumneaei navigare in rada exterioara a politicii, cu vant in pupa, de la TSD la PNL, urmata de ancorarea in dana PD, sub atenta obladuire a Comandantului, dl. Presedinte Traian Basescu".

Bogdan Boza s-a declarat “scarbit” de gestul pe care colegii sai l-au facut - ridicarea cartonaselor rosii si “siderat” “de marcarea cu puncte a buletinelor de vot, potrivit unei codificari “prestabilite spontan”, indicand astfel o posbila fraudare a alegerilor.

In replica, presedinta OTPD-L, Monica Iacob Ridzi, a precizat pentru NewsIn ca modul in care Boza a ales sa comunice nu face decat sa aduca deservicii partidului si l-a invitat sa aiba o discutie in forurile interne.
"Il rog pe domnul Bogdan Boza sa vina la partid sa vorbim. il rog sa foloseasca mijloacele interne de comunicare si nu mass-media pentru a transmite ceva unul altuia", a spus Monica Iacob Ridzi. Presedinta OTPD-L a adaugat ca atitudinea colegului sau demonstreaza ca acesta nu-si mai doreste o cariera in PD-L.

Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.