Mircea Geoana insista pentru anticipate, cerand binecuvantarea Cotrocenilor, dar cere Guvernului o data pentru alegeri.

"Domnule presedinte, va intrebam inca o data care este intentia dumneavoastra, pentru ca aveti un rol in dizolvarea Parlamentului, dupa ce Guvernul Tariceanu II, pe care incercati sa il daramati de doi ani de zile, va pica printr-o motiune de cenzura? Daca raspunsul este ca mergem la anticipate, pot sa va garantez ca motiunea de cenzura va fi introdusa si votata", a declarat Mircea Geoana marti in Senat, citat de Ziua. Liderul PSD a insistat ca anticipatele reprezinta singura solutie pentru iesirea din criza politica si a salutat pozitia UDMR, care a spus ca nu se opune organizarii acestora.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca Uniunea ar fi avantajata de eventualele alegeri anticipate si ca e de preferat o cadere a Guvernului in locul unui blocaj politic, explicand ca nu se va putea merge pe termen lung cu un guvern minoritar, relateaza Curierul National.

Potrivit Curentul, tot ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a cerut Guvernului sa poarte o discutie cu partidele politice pe tema datei alegerilor locale. "Nu poate Guvernul sa se scoale dimineata, premierul sau ministrul de interne sa scoata din buzunar o data pentru alegerile locale sau parlamentare.", a spus Geoana. Presedintele PSD a precizat ca ar fi "un moment bun", in conditiile in care legea privind introducerea votului uninominal ar putea fi adoptata de Camera Deputatilor in cursul saptamanii viitoare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declara vinerea trecuta ca alegerile locale din acest an vor fi organizate la termen si ca adoptarea votului uninominal ar putea duce, in anumite conditii, la organizarea simultana a alegerilor. Seful Guvernului estima ca primul tur al alegerilor locale va fi organizat pe 25 mai.

Toate partidele politice au declarat ca sunt de acord cu devansarea alegerilor parlamentare si organizarea lor in acelasi timp cu cele locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.