Incepnd de ieri, nou-infiintatul Partid Civic Maghiar (PCM) a decis sa demareze o campanie de strngere de semnaturi in favoarea candidaturii fostului mare fotbalist Ladislau Boloni la Primaria din Trgu-Mures.

Cu câteva saptamâni in urma, liderul PCM, Jeno Szasz, primarul municipiului Odorheiul Secuiesc, lansase la adresa lui Boloni, in mod public, oferta formatiunii sale de a candida la Primaria Târgu-Mures. Dupa ce a ezitat, câteva zile, sa se pronunte, ex-selectionerul echipei nationale de fotbal a României, actualmente antrenorul echipei Al-Jazeera (Emiratele Arabe Unite), a respins propunerea lui Szasz.

Boloni si-a motivat refuzul prin aceea ca UDMR are deja un candidat pentru primaria respectiva, in persoana ministrului Laszlo Borbely. Boloni a mai adaugat ca ar fi fost dispus sa accepte oferta PCM numai in situatia in care candidatura sa ar fi sustinuta de ambele forte politice ale comunitatii maghiare. Iar cum UDMR nu a vrut sa-l retraga pe Borbely din cursa, Ladislau Boloni a renuntat.

„A primit informatii ca ar destrama unitatea maghiarilor. A fost o dezinformare“, a explicat situatia Jeno
Szasz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.