PD-L a dat publicitatii textul motiunii de cenzura "Tariceanu, da banii inapoi".

Democrat-liberalii solicita demiterea Guvernului pentru ca nu pune in aplicare cerintele motiunii simple pe taxa auto, adoptata de Camera Deputatilor. "Nu este prima oara cand acest Guvern ignora vocea Parlamentului", se arata in motiune.

Faptul ca Guvernul nu vrea sa elimine taxa auto si nici nu intentioneaza sa returneze banii deja incasati este socotit drept o sfidare atat la adresa Parlamentului, cat si a cetatenilor. Cristian Radulescu, liderul grupului PD-L din Camera, a declarat ca partidul sau a strans deja 100 de semnaturi in favoarea motiunii de cenzura. Pedelistul a precizat ca va initia discutii cu celelalte partide pentru a obtine restul de 17 adeziuni, pentru ca motiunea sa poata fi depusa, dupa cum informeaza Ziua.

Potrivit Cotidianul, textul motiunii de cenzura este acelasi cu cel al motiunii simple. Cere eliminarea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor catre cei care au platit-o deja, fara sa fie nevoie ca acestia sa se adreseze justitiei. Diferenta este ca, in final, textul motiunii de cenzura cere inde-partarea actualului guvern pentru ca nu a pus in aplicare prevederile motiunii simple.

Potrivit Curentul, motiunea initiata de partidul condus de Emil Boc mai are nevoie de minim 17 semnaturi pentru a putea fi depusa in Parlament. Liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, a spus ca in acest sens vor avea loc negocieri cu liderii grupurilor parlamentare.

Purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a spus ca PC vrea mai intai sa vada ce contine textul motiunii. PRM, prin vocea presedintelui sau, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca nu va semna motiunea fara o negociere prealabila, iar secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a spus ca asteapta ca PD-L sa voteze mai intai motiunea simpla depusa de PSD la Senat. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat inca de luni ca partidul sau va vota aceasta motiune doar daca va fi urmata de alegeri anticipate, nu de un „guvern-marioneta“. El i-a raspuns presedintelui PD-L, Emil Boc, care declarase ca, potrivit Constitutiei, nu alegerile anticipate sint neaparat urmatorul pas.

Cat despre UDMR si PNL, cele doua formatiuni au reactionat asemanator, anume ca initiativa PD-L nu este decat un demers populist si demagogic.

Pentru ca o motiune de cenzura sa fie depusa in Parlament este nevoie de cel putin 117 semnaturi, iar pentru ca ea sa fie adoptata este nevoie de 233 de voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.