Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri-seara ca "in putine zile nu vom mai avea nici cea mai mica emotie in ce priveste majoritatea in plen". Nicolaescu a dezvaluit ca opt deputati din PRM si cinci din PSD vor demisiona din partidele lor si si-au manifestat intentia de a trece la PNL. "Noi nu am fost deschisi acum sa ii primim pe viitorii demisionari.

Am discutat cu ei si in functie de cum ne vor sprijini, vom lua o decizie. Oricum, cei 13 ne vor putea sprijini ei urmind sa faca parte dintr-un grup parlamentar compact". Intr-adevar, liberalii au introdus un amendament la proiectul de hotarire privind Regulamentul Camerei Deputatilor, care stipuleaza ca deputatii independenti sau cei care din diferite motive demisioneaza din partidele din care fac parte se pot constitui intr-un grup parlamentar independent. Conditia pentru constituirea unui grup parlamentar al independentilor este ca numarul acestora sa fie de minim 10 deputati. Conform amendamentului PNL, grupul parlamentar al independentilor va beneficia de toate facilitatile unui grup parlamentar clasic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.