Coplesiti de scandaluri de coruptie care duc la nume importante din partid, liderii PSD in frunte cu Ion Iliescu recurg la tactica aplicata in anul 1997 in cazul celebrului deputat PDSR Gabriel Bivolaru, cel care a devalizat BRD cu peste 70 de milioane de dolari

Neputinciosi in operatiunea de a se debarasa de membri de partid asupra carora apar dovezi privind implicarea lor in devalizarea banului public si in afaceri cu "filiera araba", liderii fostului partid de guvernamint au decis ca este mai bine sa acuze presa, institutiile statului si opinia publica de orchestrarea unei campanii anti-PSD: "Este o mare diversiune, o campanie, acum, in ajunul Congresului PSD.

Cineva alimenteaza presa cu astfel de informatii. Asa a fost si in 1997, dupa ce PDSR a pierdut alegerile. Este o campanie in oglinda", a replicat ieri nervos Ion Iliescu atunci cind jurnalistii l-au intrebat daca il cunoaste pe palestinianul Kemal Kader despre care presa a relatat luni ca a fost unul dintre intimii liderului PSD Viorel Hrebenciuc.

Iliescu: "Este o diversiune!"

Cel care a detaliat relatiile dintre lumea araba si Hrebenciuc, implicit PDSR, a fost generalul Ion Pitulescu, fost sef al politiei romane intre 1995-1997. "Sa fie sanatos Pitulescu, intrebati-l pe el. Nu il cunosc pe Kemal Kader. Ce treaba am eu cu Zaher Iskandarani, care e treaba? Este o diversiune", a continuat Iliescu sa se enerveze. "Zaher Iskandarani, Omar Hayssam si ceilalti erau foarte apropiati de PDSR si tineau legatura cu Viorel Hrebenciuc, prin Kemal Kader.

Acesta a fost consilier al secretarului general al guvernului care, la acea vreme, era Viorel Hrebenciuc", a precizat generalul Pitulescu in cartea sa, "Crima Organizata - al treilea razboi mondial". Viorel Hrebenciuc nu a fost ieri la sedinta partidului. A plecat la Strasbourg. El face parte din grupul de parlamentari care s-au dus sa faca lobby pentru integrarea Romaniei in UE. A trimis insa, pe e-mail-urile jurnalistilor, o declaratie identica cu a lui Iliescu: "Este o actiune de manipulare si intoxicare a opiniei publice, o campanie de denigrare a mea si a PSD".

"Cazul Iacobov" nu exista in PSD

Aceeasi strategie de negare totala a adoptat-o ieri conducerea PSD si in cazul lui Corneliu Iacobov. Desi insusi Octav Cozminca a declarat saptamina trecuta ca va propune luni, la sedinta Delegatiei Permanente a PSD, excluderea acestuia din partid, ieri, nimeni nu a miscat un deget. "Nu revine Delegatiei Permanente discutarea unor cazuri individuale", s-a debarasat de problema Iacobov Ion Iliescu. "Cuvintul Iacobov nu s-a pronuntat azi la sedinta. Nici Cozminca, nici altcineva nu au ridicat problema Iacobov la Delegatie", a confirmat si Ion Solcanu ingroparea scandalului "RAFO-Iacobov".

Cu doua zile in urma, Nicolae Vacaroiu a identificat vinovatul pentru imaginea de partid al coruptilor creata PSD, care explica in opinia sa si pierderea puterii: "Presa, care a oferit prea multe informatii, ca lumea sa-si creeze ideea ca in partid sint oameni corupti", declara duminica la Botosani Nicolae Vacaroiu, vicepresedintele PSD si seful Senatului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.